Vi har tidigare skrivit om hälsofördelarna med kål och hur just kål är bakteriedödande och antioxidantrikt. Här kan du läsa hela blogginlägget.
Denna kålsallad har en touch av italien med färska fikon och en högklassig olivolja från Terreno.
Ingredienser:
1/2 ekologiskt kålhuvud
2 st färska fikon
1 st schalottenlök
2-3 msk kallpressad olivolja från Terreno
10 st basilikablad
En nypa Himalaya salt
Såhär gör du;
Skölj och finhacka vitkålen. Skala och finhacka schalottenlöken. Plocka bladen från basilikaplantan, skölj och skiva dem tunt.
Blanda allt i en salladsskål. Blanda sedan olivolja med lite himalayasalt och häll detta sedan över kålsalladen.
Om du önskar göra kålsalladen som ett tillbehör till en köttbit så passar det utmärkt att skiva en mogen avocado i salladen för att göra den lite mer matig.
Enkelt och hälsosamt, det gillar vi!
Må så gott!
SandT