Denna soliga, höstiga, fredag har jag installerat mig hos snälla Karin som låter mig sitta och jobba på hennes mysiga kontor.
Mellan jobbåtaganden så har vi hunnit ha intressanta samtal kring gluten och mjölkfri kost, då Karin själv är gluten/laktosintolerant. Vi kom in på hur lömskt det kan vara att få en diagnos fastställd. Gluten har ofta en fördröjd reaktion medans ex. laktosintolerans visar sig direkt. Läkare idag har börjat rekommendera sina patienter att dricka två glas ren mjölk på fastande mage för att enkelt kunna ta reda på om man är intolerant eller inte. Bästa testet!
Intressant att få veta hur du som läsare fått diagnos?
Jag förstod att jag var mjölk och glutenintolerant efter mitt besök hos en näringsfysiolog i Norge och blev efter ett antal månader helt symtomfri och mådde mycket bättre. För min del har jag alltså själv valt bort gluten och mjölk.
Hur har ni gjort?
Må gott alla och trevlig helg!