Berätta lite om dig själv. – Jag heter Johnny Ewerstein och bor i Halmstad. Har hela mitt liv tränat bandy som är en lagsport. Spelat på elitnivå och har några fina medaljer i bagaget. Lärde mig nästan åka skridskor innan jag lärde mig gå. Spelar fortfarande bandy fast inte alls på samma nivå. Senaste åren har jag lagt ganska mycket tid på gymmet och i spåret. Ganska nyligen har jag även börjat träna Crossfit och jag fastnade direkt.Vad jobbar du med? – Jag jobbar på Halmstad & Co som är kommunens destinationsbolag. Just nu jobbar jag som projektledare för SM-veckan som är i Halmstad 2013 och jag ansvarar även för vissa bitar i Dam-EM som går av stapeln juli 2013.Familj? – Sambo och två hundar.Hur gammal är du? – 26 år.Ditt förhållande till gluten och mjölkfritt? – Med en hög medvetandegrad att kosten är superviktig så försöker jag hålla mig borta från gluten och mjölkprodukter så mycket de går. Jag är inte helt glutenfri men mitt mål är att bli det. Har inga allergiska problem men magsmärtor och viss gasbildning är ett återkommande problem. Det finns så mycket alternativ i dagsläget så lägger man bara ner lite tid så är det inte svårt. Speciellt inte med den hjälp man kan få i form av sandt.nu eller liknande experter.Varför äter du gluten och mjölkfritt? – För att sambon ska slippa gaserna? Nej då. För att min kropp mår bra av det. Är piggare både på insidan och på utsidan. Hur viktig är kosten för dig? Vad är det enklaste med din livsstil? Vad är det svåraste med din livsstil? |
Vilka är dina bästa tips vid resor både i Sverige och utomlands? – Ta med dig rutinerna vart du än åker. Försök planera dina mål, din träning och din sömn i förväg. Självklart kommer inte allt falla på sekunden men bra att ha riktmärken.Vilka är dina bästa tips att tänka på vid ett restaurang eller café besök? – Var inte rädd för att fråga. Är det en proffsig restaurang eller ett café så gör dem allt för att underlätta för dig. Är man för blyg för att fråga kan man alltid välja restauranger som man vet utesluter t.ex. gluten. Är det fler som vågar fråga efter kost utan gluten och laktos tror jag restaurangerna börjar tänka till lite själva också.Har det påverkat din omgivning och i så fall hur? – Då jag står för stora delen av matlagningen hemma så är det iaf en som har påverkats. Bara till det positiva! Har även fört vidare mina små kunskaper till andra vänner och familjemedlemmar, responsen från dem har varit väldigt god.Var hittar du information och inspiration om gluten och mjölkfri kost? – I dagens moderna samhälle är det inte direkt svårt att få experthjälp och andras synpunkter.Är det något i din vardag som du saknar sedan du lade om din livsstil? –I början saknade man vissa saker men man vänjer sig och nu är jag nästan aldrig sugen på sötsaker eller annat som har dåligt innehåll.Vilka är dina tre bästa tips till någon som vill ändra sin livsstil?
|
||
Avoghurt
Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt