Vad dricker du till frukost, när törsten faller på, när suget kommer?
Denna årstiden är den optimala för juicecentrifugen (min kommer från Philips och är ca. 5 år gammal). Vi slänger i frukt och grönsaker blandat med örter eller kryddor. Dessa tre har blivit mina favoriter, därför vill jag berätta lite om dem.
6 st små äpplen
ca. 2cm färsk ingefära
Kör dessa i centrifugen, de behöver inte skalas eller rensas. Häll upp juicen i ett glas, späd med lite vatten och rör ner 1/2 tsk gurkmeja.
Några hälsofördelar: Äpple är rikt på fibrer som hjälper matsmältningen, ingefära har en rad positiva egenskaper, bl.a en avgiftande funktion och verkar också antiinflammatoriskt, gurkmeja verkar också antiinflammatoriskt och sägs vara bra för ämnesomsättningen. Bästa höstjuicen för immunförsvaret skulle jag vilja säga!
Ohh denna juice är så fantastiskt god! Jag tar den som ett uppfriskande mellanmål på eftermiddagen.
6 st medelstora morötter
1 del fänkål
Mixa som de är i centrifugen och drick direkt eller spara i kylen.
Några hälsofördelar: Morötter sägs vara bra för synen och är rika på både fibrer och antioxidanter som skyddar mot infektioner. Fänkål ger en lugnande effekt på magen och främjar matsmältningen.
6 – 8 st mogna tomater (välj eko)
1/4 tsk chiliflingor
Kör ner tomaterna i centrifugen, blanda juicen med chiliflingor och låt dra en stund innan du dricker den. Addera gärna någon isbit och om du vill ha en trevlig drink till exempelvis brunch så har du en bra bas för en Blody Mary.
Några hälsofördelar: Ekologiska tomater är rika på C-vitamin och har hög nivå av betakaroten, tillsammans hjälper de till att eliminera fria radikaler som kan bidra till inflammationer och andra tråkiga sjukdomar. Tomater sägs också vara bra för hyn. Chili ökar förbränningen och minskar blodfetterna.
Juicerna går att förvara i kyl i ca 2-3 dagar.
Önskar er en härlig dag!
/SandT