JulBiscotti
Cuisine: 190
Serves: ca. 100 st
Om du inte orkar hacka mandeln för hand, kör dem i mixern till de fått lagom storlek.
Ingredients
- 100 g smält smör eller kokosfett
- 2-3 tsk kanel
- 2 ägg
- 1 1/2 dl kokossocker eller 1 dl rårörsocker
- 5 dl rårismjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl mandel (om du inte tål mandel, byt ut mot solrosfrön)
Instructions
- Enkelt att slänga ihop:
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Smält smöret på låg värme medan du vispar ihop ägg och socker poröst i en bunke.
- Hacka mandeln eller solrosfrön och rosta om du vill.
- Tillsätt smält smör i äggblandningen och därefter rårismjölet, lite i taget under tiden du rör, rör ner hackad mandel.
- Dela degen i tre lika stora delar och rulla sedan ut dem som korvar på en plåt med bakplåtspapper.
- Sätt in i ugnen ca. 10 minuter på 200 grader, ta ut plåten och skär längderna i lagom stora bitar
- Sänk värmen till 175 grader och ställ in i ca. 15 minter till. Låt gärna biscottin stå inne en stund i ugnen på eftervärme.
3.2.2885