Juliga Biscotti

Juliga Biscotti brukar jag göra lagom till 1a advent. Jag gör en stor sats som räcker ända till julafton.
Dessa med kanel i är väldigt goda till både kall och varm glögg. De passar även bra till ett gott dessertvin efter en god middag.

JulBiscotti

Du behöver:
100 g smält smör
2-3 tsk kanel
2 ägg
1 1/2 dl kokossocker eller 1 dl rårörsocker
5 dl rårismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mandel (om du inte tål mandel, byt ut mot solrosfrön)

Enkelt att slänga ihop:
Smält smöret på låg värme medan du vispar ihop ägg och socker poröst i en bunke.
Hacka mandeln eller solrosfrön och rosta om du vill.
Tillsätt smält smör i äggblandningen och därefter rårismjölet, lite i taget under tiden du rör, rör ner hackad mandel.
Dela degen i tre lika stora delar och rulla sedan ut dem som korvar på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in i ugnen ca. 10 minuter på 200 grader, ta ut plåten och skär längderna i lagom stora biscottibitar. Sätt sedan in plåten igen men sänk värmen till 175 grader och låt stå i 15-20 minuter. Stäng av ugnen och låt gärna stå en stund på eftervärme.

JulBiscotti2

I adventstider är det inte ovanligt att man känner stress, därför känns Tomas Sjödin’s text extra vacker i dag:
”Man behöver inte räcka till. Det räcker att man finns till. Allt utöver det är bonus”

Önskar dig en fin dag!
SandT

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt