Juliga Biscotti brukar jag göra lagom till 1a advent. Jag gör en stor sats som räcker ända till julafton.
Dessa med kanel i är väldigt goda till både kall och varm glögg. De passar även bra till ett gott dessertvin efter en god middag.
Du behöver:
100 g smält smör
2-3 tsk kanel
2 ägg
1 1/2 dl kokossocker eller 1 dl rårörsocker
5 dl rårismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mandel (om du inte tål mandel, byt ut mot solrosfrön)
Enkelt att slänga ihop:
Smält smöret på låg värme medan du vispar ihop ägg och socker poröst i en bunke.
Hacka mandeln eller solrosfrön och rosta om du vill.
Tillsätt smält smör i äggblandningen och därefter rårismjölet, lite i taget under tiden du rör, rör ner hackad mandel.
Dela degen i tre lika stora delar och rulla sedan ut dem som korvar på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in i ugnen ca. 10 minuter på 200 grader, ta ut plåten och skär längderna i lagom stora biscottibitar. Sätt sedan in plåten igen men sänk värmen till 175 grader och låt stå i 15-20 minuter. Stäng av ugnen och låt gärna stå en stund på eftervärme.
I adventstider är det inte ovanligt att man känner stress, därför känns Tomas Sjödin’s text extra vacker i dag:
”Man behöver inte räcka till. Det räcker att man finns till. Allt utöver det är bonus”
Önskar dig en fin dag!
SandT