Kål- & köttfärsgryta med sting
Serves: 4
Ät grytan som den är eller servara med rött-, svart- eller råris.
Ingredients
- 500 g nötfärs
- 400-500 g vitkål
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk mejram
- 2 krm spiskummin
- 1 msk lantbuljong utan jäst
- 1/2 dl tomatpuré
- 1 äpple
- 1 burk krossade tomater
- 2 msk honung
- Salt och peppar
Instructions
- Fräs hackad lök, vitlök och finstrimlad vitkål i en stekgryta i ca. 5 minuter, blanda i honungen.
- Fräs nötfärsen i en stekpanna och blanda i alla kryddor inkl. tomatpuré.
- Blanda samman nötfärsen i stekgrytan med kålblandningen. Blanda ner krossade tomater och ev lite vatten. Låt sjuda några minturer och smaka av med salt och peppar. Dela ett äpple i små bitar och lägg ner äppelbitarna i grytan någon minut innan servering.
3.2.2885