Kladdkaka med Havssalt
Author: Mallas Mat, mallasmat.blogspot.se
Serves: 4 pers.
Kladdkaka är nog bland det godaste jag vet och det är så fantastiskt smidigt att baka. Idag har jag provat att baka den på ett nytt havremjöl som är glutenfritt och det blev kanon.
Ingredients
- 100 g smält smör
- 1 dl havremjöl
- 3 msk kakao
- 2,5 dl råsocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 100g mörk choklad ( Jag valde en med havssalt)
- 2 ägg
Instructions
- Smält smöret och låt svalna, vispa upp ägg och blanda i havremjöl, socker, vaniljsocker och kakao. Smält chokladen och blanda i den och smöret i smeten.
- grader i ca 15 min.
- Servera med lättvispad havregrädde och gärna lite goda hallon. Choklad och Hallon tycker jag är gott
3.2.1215