Kokoskaka á lá Oscar & SandT
Cuisine: 180
Serves: 10-12
Ingredients
- 4 st ägg
- 4 dl råsocker
- 150 g kokosolja (ca 1,5 dl)
- 4 dl rårismjöl
- 1,5 dl maizena
- 1 dl kokos
- 4 msk psylliumfröskal
- 4 tsk bakpulver
- lite vaniljpulver
- 3 dl eko sojamjölk eller havredryck
Instructions
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
- Vispa ägg och socker länge. rör försiktigt ned kokosoljan.
- Blanda de torra ingredienserna i en egen skål, sedan med äggblandningen.
- Vispa i soja- eller havremjölk, och häll upp i en smord sockerkaksform strödd med kokos istället för ströbröd. Grädda tills kakan inte längre är kladdig, testa med sticka. 18o grader ca 35-45 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen.
Notes
Pudra lite raw kakao över kakan då den svalnat något.
Om du tycker att kakan blir lite torr, dela den på mitten som om du skall göra en tårta, häll på lite kokosvatten och lägg ihop kakan igen. Låt stå en stund.
3.2.1215