Kokta kycklinglår i örtsås
Serves: 4
Ingredients
- 1 kg kycklinglår
- 4 små gula lökar
- 1 Broccoli
- 2 morötter
- 2 dl vitt vin
- 1 stor knippe färska örter
- 3 lagerblad
- 12 vitpepparkorn
- Salt
- 3-4 dl havregrädde eller kokosmjölk
- Svart ris
Instructions
- Koka riset i god tid, det ska koka i ca. 1 h. Koka gärna hela förpackningen och frys ner det ris som blir över till en annan måltid.
- Skölj kycklingen och lägg den i en stekgryta, fyll upp med vatten så att det täcker kycklingen. Koka upp vattnet och skumma av det något.
- Skala och skär två av lökarna, morötterna och tillsätt dem i grytan tillsammans med vin, lagerblad och färska örter. Låt puttra på låg värme i ca. 30 minuter.
- Häll vätskan från grytan i en bunke och lägg kycklingen i folie. Häll tillbaka vätskan i stekgrytan och reducera ner den en aning, tillsätt havregrädde/kokosmjölk och kycklingklubborna. Skala två små hela lökar och lägg i dem i grytan. Låt koka en stund och smaka av med salt.
- Tillsätt broccoli och/eller andra grönsaker som faller i smaken.
- Servera med svart ris.
3.2.1275