Köttfärsgryta
Serves: 8
Ingredients
- 1 kg nötfärs
- 6 potatisar
- 2 morötter
- 1 palsternacka
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- ½ purjolök
- 1 msk lantbuljong
- 4 msk tomatpuré
- 2 dl vitt vin
- 1 dl oliver med kärnor
- Salt & svartpeppar
- 1 liter vatten
Instructions
- Skala och skär potatis, morötter, palsternacka och lök i lagom små bitar. Skölj och dela paprika och purjolök. Fräs blandningen i en stekpanna med olivolja, häll upp allt i en skål och fräs färsen, blanda sedan i grönsakerna i färsen och tillsätt kryddor, tomatpuré och lantbuljongen. Blanda väl och häll på 1 liter vatten, låt koka upp och låt koka i ca 5 minuter. Häll i vitt vin och oliver, låt koka i minst 10 minuter.
3.2.1215