Kryddiga veggiebiffar med tomatsalsa
Cuisine: (200 gr grill)
Serves: 4
Ingredients
- 400 g kokta kikärtor
- 340 g majs
- 400 g stora vita bönor
- 1 kruka persilja
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk citrongräs
- 1/4 tsk ingefära
- 4 msk majsstärkelse Maizena
- ca 2 dl grovt riven pecorino (valfritt)
- Salt & peppar
- 1 st gurka
- ca 8 st tomater
- 1/2 fänkål
- 1 rödlök
- 4 msk kallpressad olivolja
- Salt & peppar
- Ris
- Naturell soyghurt eller havregurth
Instructions
- Skölj kikärtor, bönor och majs i en sil under kallt vatten, låt rinna av.
- Under tiden vattnet rinner av, strimla persiljan.
- Lägg kikärtor, bönor och majs i en bunke och mixa med stavmixern till en jämn smet.
- Vänd ner persilja, chiliflakes, citrongräs, ingefära, majsstärkelse och riven pecorino (det går lika bra utan osten). Rör om och krydda med salt och peppar.
- Koka riset efter anvisningarna på förpackningen.
- Skala och dela gurkan på mitten, lägg halva gurkan, tomaterna, fänkål och rödlök i en mixer och mixa lätt. Finhacka den andra delen av gurkan och lägg allt i en skål, tillsätt sedan olivolja, salt och peppar.
- Forma biffarna i 8 st lika stora delar och stek dem i medeltemperatur i en stekpanna eller ugn 200 gr grill i ca. 10 minuter.
- Servera med naturell soyghurt eller naturell havregurth.
3.2.1215