Kycklingfajitas
Author: SandT
Serves: 4
Ingredients
- 500 g kyckling
- fajjitaskrydda
- 1/2 st röd paprika,bitar
- 1/2 st grön paprika, bitar
- 1/2 st zucchini
- 1 tsk salt
- Guacamole:
- 2 st avokado
- 1 st tomat
- 0.5 tsk sambal oelek
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk pressad citron
- 2 krm salt
- 0.5 krm svartpeppar
- kajennpeppar
- Tortillabröd:
- 400 g kallt vatten
- 1 tsk bakpulver
- 50 g rismjöl
- 150 g majsmjöl
- 0,5 tsk salt
- 30 g fiberhusk
- majsmjöl till
- utbakning
- Fajitaskrydda:
- 2 tsk chilipulver
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 2 tsk torkad oregano
- 1 tsk spiskummin
- 1 1/2 msk rapsolja
- 2 finstrimlade lökar
- 2 pressade vitlöksklyftor
Instructions
- Skär kycklingen i strimlor, ca 1/2 cm tjocka. Lägg dem i en skål och blanda med alla faijitaskryddorna samt paprikabitar. Blanda om och låt gärna stå att marinera (gärna en timma) på sval plats.
- Under tiden kan du dela zucchinin, blanda degen till fajitas och göra guacamolen.
- Guacamole:
- mixa de urkärnade avocadona. Kärna ur tomaten och finhacka. Blanda tomat, sambal oelek, pressad vitlök, pressad citron och kryddor tillsammans med avokadomoset.
- Fajitasbröd:
- Blanda alla ingredienser till en jämn smet.
- Låt degen svälla i 15 minuter.
- Dela upp degen i 10 st lika stora bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord.
- Stek tortillabröden på hög värme, ca 2 minuter på vardera sida tills de har fått färg och känns lätta.
- Lägg dem ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka eller svalna helt.
- Stek kycklingblandningen. Hetta upp en stor stekpanna eller wok med 1/2 msk rapsolja. Stek alltihop. Blanda om hela tiden så inget blir bränt. Stek eller woka ca 7 minuter så att alla köttbitar är genomstekta. Zucchinin blandas i de sistra minutrarna.
3.2.2885