Kycklinglårfilé med quinosallad
Author: SandT
Serves: 4
Kycklinglårfilé är ett bra alternativ till vanlig kycklingfilé och själv tycker jag den blir mycket saftigare och mörare.
Ingredients
- 8 st kycklinglårfiléer
- quinoa
- salladsmix
- 2 st salladslökar
- 1 dl torkade tranbär
- 10 st körsbärstomater
- solrosskott
- 1 st ägg
- 1 tsk vinäger (vitvins)
- 4 st vitlöksklyftor
- 2-3 dl solrosolja
- Salt och peppar
Instructions
- Stek kycklinglårfilén i olja och smör ca 6-8 min. eller tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Hacka salladslök, körsbärstomater. Blanda den ljumna quinoan med lök, tomater, sallad och toppa med tranbär.
- Aiolin: Blanda ägg, vinäger och vitlök med en stavmixer. Häll i oljan långsamt tills den tjocknar. Smaka av med salt och peppar, ev lite mer vinäger.
3.1.09