Kycklingspett med krämigt grönsaksris
Cuisine: 200
Serves: 4
Detta recept har jag gjort utifrån inspiration från min fars sambo, Gunilla. Riset kan man i stort sett ta det man har hemma och blanda i, men mixen lök och paprika tycker jag är fantastiskt gott! Enkelt är det också!
Ingredients
- Kycklingspett:
- 3 st kycklingfiléer
- 2 tsk René Voltaire Citrongräs & chili
- 3/4 tsk salt
- 3/4 tsk nymalen svartpeppar
- 4 msk sesamfrön
- Grönsaksris:
- 1 port råris
- ½ st savoykål
- 1 st gul paprika
- 1 st röd paprika
- 1 st gul lök
- Majonäs:
- 1 st ägg
- 2 dl solrosolja
- 1 st vitlöksklyfta
- Salt & peppar
Instructions
- Sätt ugnen på 200grader.
- Skär kycklingfilén i fina bitar, trä dem sedan på spett.
- Häll upp René Voltaire citrongräs & chili buljong, salt och peppar på en tallrik. Häll upp sesamfrön på en annan tallrik.
- Vispa upp ett ägg i en skål och pensla spetten.
- Doppa sedan spetten först i kryddblandningen och sedan i sesamfröna, lägg spetten på bakplåtspapper på en plåt och sätt in i ugnen på 200g i ca 20 minuter.
- Koka riset (10 minuters ris). Strimla savoykål, finhacka lök och paprika och fräs detta i ca 5 minuter. Gör majonäsen. Du behöver stavmixer och bunke för den. Häll upp 2dl rapsolja och kläck ett ägg i (rumstempererade), lägg i vitlöksklyftan, salta, peppra och pressa i lite citron. Kör med mixern till lagom konsistens.
- Blanda riset med de frästa grönsakerna och ungefär hälften av vitlöksmajonäsen.
- Servera med resterande majonäs.
3.1.09