Fiskspett med tomatquinoasallad
Cuisine: 175 grader
Author: SandT
Serves: 4
En underbar smakkombination med tomater, lime och koriander.
Ingredients
- Ca 500 g valfri fisk,
- ex lax, tonfisk, ev räkor
- 2 dl quinoa
- 4 st tomater
- 1 st rödlök
- 1/2 st kruka koriander
- 1 st knippe persilja
- 3 st lime
- 2 msk olivolja
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader om du inte grillar spetten.
- Trä fisken, skurna i bitar, på ett spett. Salta lätt.
- Tillaga fisken i en ugnsform ca 10-15 min, eller grilla försiktigt ca 10 min.
- Koka quinoan enligt anvisning.
- Hacka tomater, rödlök och kryddor smått. Blanda i blandningen i den ljumna quinoan. Tillsätt salt och zest av lime + limesaft. Tillsätt olivolja, blanda och servera.
3.2.1215