Laxfilé med rödlökssallad
Author: SandT
Serves: 4
Ingredients
- 600 g laxfilé
- 1 msk olja
- Salt och peppar
- 150 g sockerärtor
- 1 st romansalladhuvud
- 150 g färsk spenat
- 2 st avokador
- 1 st kruka dill
- 2 st rödlökar
- 3 msk rödvinsvinäger
- 5 msk olivolja
Instructions
- Skär laxen i kuber och stek dem i olja några minuter. Krydda med salt och peppar.
- Rödlöksvinägrett:
- Skala och finhacka löken, blanda den med vinäger och koka upp. Rör ner oljan och smaka av med salt och peppar.
- Koka sockerärtorna i saltat vatten, ca 1 minut. Häll av i durkslag och spola kallt.
- Skär romansallad, skölj den och spenaten. Skiva avokadon. Lägg upp sallad, spenat, ärtor och lax på en tallrik. Skeda över rödlöksvinägretten.
- Garnera med dill och gärna vårt fröknäcke till.
3.1.09