Laxfrikassé curry
Serves: 4
Ingredients
- 600 g lax
- 1 gul lök
- 1 morot
- 1 röd paprika
- 1 fänkål
- (1 äpple)
- 1 zucchini
- 100 g champinjoner
- 1 vitlöksklyfta
- Currysås:
- Smör eller olivolja till stekning
- 1 msk gul curry
- 3 dl kokosmjölk
- 1 msk Lantbuljong
- Salt och peppar
- Ev ris till servering. Välj till fördel ett svart ris.
Instructions
- Skala och hacka lök och vitlök, fräs dem lätt i stekpanna med olja.
- Skala och skär de andra grönsakerna i lagom bitar, tillsätt morot och låt fräsa en stund, tillsätt sedan zucchini, fänkål och låt fräsa en stund tillsätt sedan paprikan.
- Dela laxen i större bitar, fräs bitarna i en stekpanna med olja till de fått fin färg.
- Sås:
- Hetta upp fettet i en stekpanna och tillsätt curry som skall stekas hastigt. Häll på kokosmjölken och smaksätt med buljong, salt och peppar.
- Blanda samman grönsaker fisk och sås i en stekgryta med höga kanter, låt sjuda en stund och smaka av med salt och peppar.
- Servera eventuellt med svart ris.
3.2.1275