Vi älskar bra snabbmat som dessa wraps!
Receptet nedan är enkelt att förbereda dagen innan och sedan ta med tillbehören och wraps i en matlåda till jobbet.
Detta behöver du:
4 ägg
1/2 dl bovetemjöl
1 msk blå vallmofrön
3 tsk timjan
Salt
1/2 dl havredryck
Slänga ner alla ingredienser i mixern, mixa i ca. 30 sek och sedan redo att steka på medelhög värme i en liten stekpanna med kokosfett.
Häll i smeten så att det blir en så tunn wrap som möjligt, stek på medelvärme i ca 1 minut på vardera sida i kokosfett.
Det blir ca. 6-8 st wraps. Om du lägger dem i kylen, vik dem då försiktigt på mitten och plasta in. De håller sig i kylen i ett par dagar.
Majsröra – 1 liten burk majs, 1 vitlöksklyfta, lite färska örter och en nypa salt. Mixa med stavmixern.
Dagens val av topping blev basilika, körsbärstomater, buffelmozzarella, romansallad och majsröra.
Förslag på topping som är enkelt att ta med på picknick eller lunchlåda:
- Tonfisk, kapris, tomat, sallad och olivolja
- Kalkon, sallad, paprika och färska örter
- Avocado, tomater, rödlök och olivolja
Vi önskar dig en solskensdag!
SandT