Macarons
Cuisine: 150
Serves: Ca. 30 st
Ingredients
- 60 g mandelmjöl
- 2 dl florsocker
- 2 äggvitor
- 2 msk strösocker
- Använd röd eller grön karamellfärg till smeten beroende på hur du vill färgsätta dina macarons.
- Smörkräm
- 50 g smör (alt mjölkfritt smör)
- 1/4 dl florsocker
- 4-6 msk kanel (krydda till du är nöjd med smaken)
- 1 st äggula
- Granatäpplefyllning
- 1 granatäpple
- 1 gelantinblad
Instructions
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Sikta mandelmjöl och florsocker på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Sätt in i ugnen i 7 minuter på 150 grader. Ta ut plåten och låt svalna.
- Vispa 2 äggvitor tills de nästan är hårda, tillsätt 2 msk socker och vispa till äggvitorna är helt fasta.
- Nu färgar du macaronsen efter tycke och smak.
- Tillsätt därefter mjölblandningen genom att sikta ner den över de uppvispade äggvitorna.
- Rör om till en jämn smet och fyll en påse med smeten för att sedan spritsa ut små rundlar
- (i storlek med en 5 krona)
- Låt plåten stå en stund till macaronsen fått en lite hård yta.
- Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i ca. 12 minuter.
- Smörkräm med kanel
- Rör smöret mjukt med florsocker och kanel, tillsätt äggulan.
- Smaka av och tillsätt eventuellt mer kanel.
- Spritsa lite smörkräm på en av macaronshalvorna och sätt sedan ihop den halvan med en till halva.
- Granatäppelfyllning
- Lägg gelantinbladet i blöt enligt anvisning på förpackning.
- Skala och mixa granatäppelkärnorna. Sila sedan i en trådsil.
- Tillsätt gelantinbladet och låt stå till det stelnat.
- Bred på fyllningen på en av halvorna av macaronsen och sätt sedan ihop den med en annan halva.
3.2.2885