Jag träffar Madeleine en solig eftermiddag på Spis och Delis uteservering. Jag har genom vänner träffat Madeleine en gång tidigare, på en konsert. Vi känner inte varandra men det känns som att vi finner varandra direkt och den bokade timmen övergår snabbt till ett möte på flera timmar. Madeleines intresse för hälsa har vuxit fram genom åren och inspirationen hämtar hon från bland annat från organisationen Weston A Price Foundation i USA, Paul Chek’s filosofi och från hennes mamma som är utbildad kostrådgivare och skrivit boken ”Vad vi ska äta! Och Varför!.” Hon har även insett vad skönhet verkligen handlar om genom att jobba flera år som modell. Läs om henne och låt dig inspireras!
………. | |||
Berätta lite om dig själv. Jag heter Madeleine Blomberg, är 27 år gammal och bor i Halmstad. Har jobbat som fotomodell sen jag var 15 år och bott flera år utomlands bl.a i New York, Paris och Kanada. Är mycket intresserad av hälsa och älskar djur och natur.Vad jobbar du med? Jag driver min egen e-handel där jag säljer helt naturliga och/eller ekologiska produkter som främjar hälsan. www.madeleineschoice.se. Jag jobbar fortfarande som fotomodell emellanåt främst i Sverige men också i Europa.
Har du familj?
Ditt förhållande till gluten och mjölkfritt? Medvetandet kring gluten och dess negativa påverkan kom i samband med att jag började gå på de årliga Weston A Price konferenserna i USA för ca 3-4 års sedan. Där fick jag lära mig hur mycket gluten kan ställa till det för en samt varför kroppen reagerar negativt på processad mjölk.
Varför äter du gluten och mjölkfritt? Dricker jag pastöriserad mjölk får jag nästan alltid en finne eller två nästa dag samt att min mage börjar krångla. När jag var yngre drack jag mycket Oboy med mjölk och klämde säkert i mig 5-6 skivor ljust bröd med smör och ost på vid varje frukost och oftast efter skolan. Under den tiden hade jag också som värst astma. Efter all den kunskap jag har idag vet jag att det var på grund av brödet och den processade mjölken, säger Madeleine med ett ”dåvisstejagintebättreleende.”
Vad är det svåraste med din livsstil?
Vilka är dina bästa tips vid resor både i Sverige och utomlands? Jag försöker att inte äta dålig mat med tillsatser och konstgjorda färgämnen i när jag är iväg på resor utan ser till att jag har med mig helst ekologiska alternativ som är lätta att ta med sig. Exempelvis nötter, frukt, korv, råa grönsaker m.m.
|
Vilka är dina bästa tips att tänka på vid restaurang- och cafébesök? Våga vara frågvis och be om gluten och mjölkfria rätter. Ofta går det bra att fråga då många restauranger är öppna för det. Finns det rätter som det enbart ingår gluten eller mjölk i ber jag oftast om kött/fisk med kokta grönsaker och en stor klick smör på.Märkte du någon förändring då du slutade med mjölk och gluten? Plattare mage – eller så var det mer känslan av en plattare mage. Jag kände mig inte lika svullen längre, hyn blev bättre och magen fungerade som den skulle. Mer ork och energi. Träningsvärken är mildare och jag får snabbare resultat. Värken i knä- och handlederna är helt borta idag.
Har det påverkat din omgivning och i så fall hur? Jag tror på mottot ”be the change you want to see”. Allt börjar med en själv och allt eftersom man mår bättre börjar folk inse att det man gör kanske ändå är värt att prova.
Var hittar du information och inspiration om gluten och mjölkfri kost?
Är det något i din vardag som du saknar sedan du lade om din livsstil? Symtomen visar sig snabbt om jag skulle få i mig något olämpligt vilket jag tror beror på att min kropp är såpass fri från gifter och konstgjorda tillsatser.
1.Gå och lägga sig i tid, senast 10.30 och i total mörker. 2. Var uppmärksam på de små signaler kroppen skickar ut efter intag av gluten och processade mejeriprodukter – lita på dig själv och följ din instinkt. 3.Träning är superviktigt – magen fungerar bättre med träning i vardagen, den mentala biten blir starkare samt att det är riktigt kul när det visar resultat i och med att man känner sig mer vältränad.
|