Mandelkaka
Cuisine: 180
Serves: 10
Festlig tårta eller god kaka, välj själv hur du vill servera denna goda kaka som är ett recept som tagits fram av bagaren Oscar Målevik till oss på SandT.
Ingredients
- 2,5 dl mandelmjöl
- 1 tsk psylliumfröskal
- En nypa vaniljpulver
- En nypa salt
- 2 ägg
- 1/2 dl rårörsocker
- 2 dl soyghurt
Instructions
- Blanda mandelmjöl, psylliumfröskal, vaniljpulver och salt i en bunke.
- Vispa ägg och rårörsocker fluffigt i en annan bunke, tillsätt soyghurt och alla torra ingredienser. Vänd försiktigt ihop smeten och häll upp i valfri form. På bilden använde vi en glasform, men en springform med löstagbar kant går lika bra.
- grädda i 180 grader tills kakan fått färg, ca 40 minuter.
- Låt kakan kallna och dekorera med exempelvis chokladmousse, recept finns under ”dessert”.
3.2.1215