Snart är Påsken här och marsipan är det godis som för många är mest förknippat med den.
Det är enkelt att göra egen marsipan och en rolig aktivitet för både stora och små. Vi gjorde det väldigt enkelt och valde att rulla små påskägg.
Grundrecept marsipan:
200 g mandelmjöl
2 st äggvitor
2 dl florsocker sukrin
3-4 msk kallt vatten
Blanda allt i en bunke med hjälp av en slickepott. Tillsätt mer vatten om det behövs. Degen ska vara lättarbetad.
Smaksättning/färgning:
Dela degen i 4 lika delar.
Del 1 – 2 msk raw kakao
Del 2 – 1 1/2 msk lakritspulver
Del 3 – 1/2 tsk vaniljpulver
Del 4 – 1/2 tsk gurkmeja
Blanda alla delarna väl.
Forma nu degarna i lagom stora ägg. Doppa i ljus och mörk choklad. Vi doppade chokladäggen i ljus rischoklad från MooFree. Här klickar du hem chokladen.
Marsipan är ett naturligt glutenfritt och mjölkfritt godis och när du tillagar den själv slipper du onödiga tillsatser.
/SandT