Matiga plättar med löjrom
Serves: 4-10
Dessa plättar passar utmärkt till löjrom & matiga röror. I det här receptet serveras plättarna med löjrom, hemgjord majonäs, rödlök och dill.
Ingredients
- 2 ägg
- 1/4 dl bovetemjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 1 – 1 1/2 dl krasse
- Salt & peppar
- Topping:
- Ca. 6 msk löjrom
- 1 st rödlök
- Några kvistar färsk dill
- ca. 6 msk majonäs
- Majonäs:
- 2 dl kallpressad olja, ex solrosolja
- 1 st ägg
- En skvätt citron
- Salt & peppar
Instructions
- Vispa upp äggen och tillsätt bovetemjöl, mandelmjöl, salt och peppar till en jämn smet. Rör försiktigt ner krassen i smeten. Värm en stekpanna, lägg en klick av smeten i pannan och stek i exempelvis kokosfett på medelhög värme i ca. 2 minuter på vardera sida.
- Majonäs: Du behöver en stavmixer och en stavmixerbunke. Häll oljan i bunken, tillsätt ägg, en skvätt citron, salt och peppar. För ner stavmixern och se till att det inte är någon luft under stavmixern, då är risken att majonäsen inte blir tjock, och mixa till du har en lagom tjock konsistens.
- Skala och finhacka löken.
- Lägg upp plättarna på små assietter och dekorera med löjrom, majonäs, lök och dill.
Notes
Om man serverar dessa till en buffé så räcker det till ca 10 personer.
3.2.1215