Jag summerar året 2012 och är så glad och tacksam över att vi vågade ta det stora steget och starta vår dröm genom SandT!
Det känns lite som att ha en bebis att ta hand om och vi är exhalterade och ser fram mot utvecklingen som kommer att ske under 2013. Man kan kort och gott säga att de första tänderna börjat komma och vi ser med spänning fram mot att hela munnen skall fyllas av friska tänder för att sedan köra med gasen i botten mot nya utmaningar.
Med vår start av SandT har det också fått bli en hel del matlagning och därmed en utveckling även där. I höstas var jag och min man i NY på våra vänners bröllop, det var en helt fantastisk resa på många sätt och inte minst när det gäller matupplevelserna. Mitt bästa matminne är dock så enkelt som en Guacamole och det är nog faktiskt det bästa matminnet från hela 2012.
Så enkelt, så fräscht och så nyttigt!
Vi har testat att göra samma variant hemma och jag tycker att vi lyckats bra.
Receptet finns på vår receptbank men jag skriver även ner det här.
Ingredienser:
2 st avocado
6 st körsbärstomater
1/2 röd chili
Färsk koriander
1 st vitlöksklyfta
ca 1/2 dl kallpressad olivolja
Salt & peppar
Såhär gör du:
Dela och gröp ur avocadon, lägg dem hela i en skål och dela dem försiktigt med en gaffel.
Skölj och tärna tomater, chili, vitlök och hälften av koriandern, tillsätt detta i avocadon och ringla därefter över olja till du får en lagom konsistens. Salta och peppra. Tillsätt Koriander efter smak och tycke.
Det enkla är oftast både det bästa och godaste tycker jag!
Smaklig spis,
/Tessan