I dag slängde jag in tunt skivade morötter och sötpotatis i ugnen medans jag satt och jobbade på vår webshop.
Efter ca. 3 h stängde jag av ugnen och där fick de vila i ytterligare 2 h. Nu knaprar 80% av familjen på chipsen som blev väldigt goda (om man gillar grönsakschips, vilket inte de övriga 20% i vår familj gjorde).
Såhär gjorde jag:
Ugn 90 grader.
Skalade och sköljde två morötter och en stor sötpotatis.
Skivade dem med en grönsaksskärare (går bra med osthyvel) på längden.
Lade de tunna skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Saltade lätt med Rene Voltaire’s örtsalt.
Efter 1 h i ugnen så vände jag på skivorna, upprepade denna process efter ytterligare en timma.
Efter ca 3 h var de klara men då fick de vila i ugnen som jag ställde lite på glänt för att släppa ut fukten.
Chips en måndag? Varför inte! 🙂
Knaprig spis!
Tessan