Berätta lite om dig själv. – P-O Osbeck från Halmstad. 24 år. Helhetshälsa har stor plats i mitt hjärta, både privat och i jobbet. Vad jobbar du med i dag?
Familj? Hur länge har du ätit gluten och mjölkfritt? Varför äter du gluten- och mjölkfritt? Den andra är att jag helt enkelt mår bättre utan gluten och mjölk. När jag väljer andra livsmedel mår jag bättre vilket för mig är ett gott kvitto för ett sunt och bra val. Vad betyder denna livsstil i helhet för dig? För mig är det viktigt att äta ”mat som vill mig väl”. En viss diet behöver inte fungera på alla, utan vi är alla olika. Precis som vi ser olika ut och har helt unika fingeravtryck tar vi även upp, menar jag, maten på olika sätt och omsätter den olika snabbt från person till person. Det handlar om att hitta sin egen väg. Lyssna till sig själv och känna av kroppens signaler. Ofta är det ganska så små medel som påverkar på ett större plan. Vad är det enklaste/svåraste med din livsstil? Resultatet överväger den s.k. ”uppoffringen”. Efter ett tag går det av sig själv. Det kan vara tufft när andra gärna tycker till över hur man lever och vill ge expertråd. Men jag är ju expert på mitt liv. Du är troligtvis det på ditt eget också!
|
Vilka är dina bästa tips vid resor både i Sverige och utomlands? Survival-kit med nötter och torkad frukt och superfoods. På många platser finns färsk avocado, frukt och bär. Glasvattenflaska från SPIS&DELI med filtrerat vatten har jag även med mig överallt då jag vet vilken vikt vatten av bra kvalité har för vår kropp.Framförhållning krävs.Man måste vara tydlig och ödmjuk över ens situation och se sina rättigheter. Märkte du någon förändring då du slutade med mjölk och gluten?– Ökad mental skärpa och ökad energi över lag. Mitt immunförsvar påverkas även postivit och jag blev allt mer sällan förkyld. Nu kan jag få lindriga förkylningar, men blir väldigt sällan riktigt sjuk.Jag tycker livet är ganska enkelt. Sover bra, dricker mycket vätska, regelbunden träning, baserar kosten på bra proteiner och fetter. Kolhydraterna består oftast utav quinoa, bär och sötpotatis.Jag supplementerar med omega-3 och, särskilt under vintern, med D-vitamin dagligen.Eftersom jag tränar mycket så lägger jag även till zink och magnesium.Med dessa ”små” medel har jag ingredienserna för kroppens och hälsans funktion. Har det påverkat din omgivning och i så fall hur? Var hittar du information och inspiration om gluten och mjölkfri kost? Är det något i din vardag som du saknar sedan du lade om din livsstil? Vilka är dina tre bästa tips till någon som vill ändra sin livsstil?
|
Avoghurt
Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt