Saftigt Paleobröd
Author: Läsarrecept, Therese Brorsson
Nyttigt bröd bakat enligt Paleolitisk kost med mycket frön och nötter.
Ingredients
- 2 matskedar fiberhusk
- 3,5 dl vatten
- 600 gram av blandade frön och nötter
- Ex;
- Sötmandel
- Hasselnötter
- Linfrö
- Pumpakärnor
- Solroskärnor
- svarta sesamfrö
- melonkärnor
- lite cashewnötter
- 2 st morötter
- 1-2 teskedar salt
- 2 msk kokosolja
- sesamfrö att strö över
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader. (varmluft)
- Blanda fiberhusk med vatten; låt svälla.
- ”Pulsa” de hela nötterna (sötmandel, haselnötter och cashewnötter) lätt med en stavmixer eller i en matberedare. De ska inte smulas sönder; bara hackas lätt.
- Riv morötterna
- Blanda nöt- och fröblandningen med morötter och olja.
- Blanda med hjälp av händerna samman detta med den svällda fiberhusken.
- För bästa resultat; låt allt stå och dra i en timme.
- Olja en brödform och lägg ner degen.
- Strö över lite flingsalt och sesamfrö.
- In i ugnen i cirka 60-70 minuter
- Låt det svalna så det stelnar líte; sen är det bara att njuta 🙂
3.2.1215