Pavlova
Cuisine: 225
Serves: 8
Ingredients
- 4 äggvitor
- 1/2 krm salt
- 2 dl rårörsocker
- 2 tsk vaniljpulver
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 msk maizena
- Rivet skal från 1 st citron
- bakplåtspapper
- Garnering
- 2 dl havrevisp
- 500 g jordgubbar
Instructions
- Sätt ugnen på 225°C.
- Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Mortla sockret lite lätt. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Rör sedan i vaniljsocker, maizena och vinäger.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten till en rund stor tårta på bakplåtspappret. Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.
- Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemeraturen till 125°C. Grädda ca 1 1/2 h. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar tills ugnen svalnat.
- Låt botten svalna. Lossa försiktigt från bakplåtspappret och lätt marängen på ett stort fat. .
- Vispa grädden. Skölj och snoppa jordgubbarna och skiva dem eventuellt.
- Garnera tårtan med grädde, jordgubbar och gärna lite citronmeliss och rivet limeskal.
3.2.1215