pepparkakor
Cuisine: 250 gr
Smöret går att byta ut mot kokosfett eller mjölkfritt smör.
Ingredients
- 250 g smör (eller mjölkfritt smör)
- 200 g rårörsocker
- 1 msk honung
- 1 ägg
- 1 msk kanel
- 1 msk nejlikor
- 1 msk kardemumma
- 2 tsk bikarbonat
- ca 6½ dl bovetemjöl
Instructions
- Rör smör, socker och honung poröst.
- Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda ner kryddorna och bikarbonat. Blanda i större delen av mjölet.
- Arbeta degen smidig på bakbordet med resten av mjölet.
- Lägg till fördel i kylen över natten.
- Kavla ut degen och använd ganska rikligt med bovetemjöl för att degen inte skall klibba för mycket.
- Ställ in de färdigformade pepparkakorna i ugnen på 250 grader i ca. 5 minuter.
3.2.1215