Pizza
Cuisine: 250
Små snackspizzor – ca. 30 st Annars är degen lagom till en stor plåt.
Ingredients
- 5-6 dl bovetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 3 dl vatten
- ½ dl kallpressad olivolja
Instructions
- Blanda bovetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Häll i vatten och olivolja och rör till en smidig deg.
- Blir det för kladdigt är det bara att ta lite extra mjöl.
- Rulla små bollar som du sedan plattar ut på bakbord med bovetemjöl eller om du vill göra en stor pizza ta då ut hela degen på ett bakplåtspapper på en plåt och platta ut över plåten.
- Grädda i 250 grader 10-15 minuter.
Notes
Lägg på tomatsås (till fördel kryddad med örter), valfria pålägg såsom skinka, buffelmozzarella, getost, flingsalt och örter. Det är också gott att lägga på ruccola, soltorkade tomater, och lufttorkad skinka.
3.1.09