Potatislasagne
Cuisine: 200 grader
Author: SandT
Serves: 4
Ingredients
- 1 kg nötfärs
- 6 stora potatisar
- 1 stor gul lök
- 2 st mörrötter
- 1 dl kokosgrädde
- 2,5 dl havregrädde
- 1 burk krossade tomater
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 1 tsk örtsalt (René Voltaire)
- Rosmarin & timjan (torkade)
- Salt och peppar
Instructions
- Fräs färsen i kallpressad olja, (ej på hög värme så oljan bränns). Dela löken och morrötterna i lite mindre delar, lägg dem i en mixer tillsammans med kryddor, kokosgrädde, havregrädde och vitlök, mixa väl och tillsätt smeten i den brynta färsen.
- Låt puttra i ca. 5 minuter (gärna längre), tillsätt krossade tomater och smaka av, salta och peppra.Skala och skär potatisen i lövtunna skivor. Häll sås i botten av en ugnssäker form, så att det precis täcker botten. Lägg sedan över ett lager av potatis (tänk dig lasagne), Varva sedan flera lager och toppa gärna med riven getost och örter. Sätt in i ugnen i 25 minuter på 200 grader.
3.1.09