Pumpamos med fläskfilé
Cuisine: 200 grader
Author: Mallas mat, mallasmat.blogspot.se
Serves: 4
När det är höst ute, då är det mysigt med mat som värmer, soppor, grytor och rotfrukter. Här kommer ett pumpamos på butternutpumpa, vilken är den jag tycker är godast. Och pumpamos var inte så tokigt faktiskt, lite goda kantareller till det här hade funkat alldeles utmärkt.
Ingredients
- 1 st butternutpumpa
- 50 g smör (mjölkfritt)
- 1 tsk cayennepeppar
- 1/2 dl havregrädde
- 2 msk kalvfond (glutenfri)
- 1 tsk socker
- 2 dl vatten
- 2 msk maizena (mörk)
- 500-600 g fläskfilé
- salt & peppar
Instructions
- Pumpamos:
- Skär bort skalet från pumpan och dela den i mindre bitar, koka den i saltat vatten. När pumpan är mjuk stöt den med en potatisstöt, blanda i smör, grädde och kryddor och vispa upp men en elvisp.
- Fläskfilé:
- Skär lite tjockare bitar, salta, peppra och bryn köttet på alla sidor.
- När du har brynt köttet runt om på alla sidor, ta vara på stekskyn till såsen, låt köttet gå färdigt i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.
- Sky:
- Koka ihop skyn från köttet, häll på vatten, kalvfond och kryddor, låt allt koka ihop för att sedan redas av med maizena.
- Toppa med timjan som garnering och smakhöjare.
Notes
Servera förslagsvis med lättkokt grön sparris och broccoli och gärna med färska kantareller.
3.1.03