Pumpasoppa
Author: SandT
Serves: 4
En enkel och hälsosam soppa som passar bra i höstmörkret.
Ingredients
- 1 msk kokosfett
- 1 st gul lök
- 670 g butternutpumpa
- 2 st medelstora sötpotatisar
- 2 st klyftor vitlök
- 2-3 cm ingefära
- 1 tsk gurkmeja
- 8 dl vatten
- 2-4 msk lantbuljong, smaka av
- 2,5 dl kokosgrädde/mjölk
- Salt och peppar
Instructions
- Hacka löken och fräs den i kokosoljan i en större gryta några minuter tills den blir mjuk. Pressa i vitlöken och fräs lite till.
- Skala pumpan och sötpotatisen och skär dem i bitar och stek ett par minuter tillsammans med löken.
- Tillsätt buljongen och vattnet (ta lite i taget beroende på vilken kokosmjölk du väljer)
- Skär ingefäran i små bitar och lägg i. Krydda med salt, peppar och gurkmeja. Låt puttra i ca 25 minuter tills pumpan och sötpotatisen mjuknat.
- Rör sedan i kokosmjölken/grädden och smaka av. Ta grytan från spisen och mixa med stavmixer tills du får en slät soppa/puré.
- Späd ut med mer vatten om det behövs.
- Toppa med solrosskott eller salladslök.
- Servera gärna soppan med vårt Stjärnhovknäcke.
3.2.1275
Gurkmeja, kokosmjölk/grädde, kokosolja, lantbuljong, salt köper du här