Ratatouille
Cuisine: 200 grader
Serves: 6-8
Att servera till allt från grillen hela sommaren! En favorit hos oss på SandT
Ingredients
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st röd paprika
- 1 st gul paprika
- 1 st zucchini
- 16-20 st små kvisttomater
- 2 dl vitt vin
- 2 msk honung
- Färska örter (går bra med torkade)
- Salt och svartpeppar
- 1 burk mixade oliver med kärnor
- Eventuell topping:
- Chevre ca 2cm stor bit
- Flytande honung
Instructions
- Använd en stekpanna som du kan ställa in i ugnen.
- Skala och dela lök och vitlök. Skär löken i klyftor och vitlöken i små bitar. Skölj och dela zucchinin i skivor som du sedan delar på mitten. Skölj, ta ur kärnorna och dela paprikorna i lagom stora bitar. Fräs allt detta på medelvärme i ca 5 minuter i en stekpanna med olivolja.
- Skölj och dela tomaterna och kvista av färska örter, ca 1/2 dl hackade örter eller 2-3 msk torkade (gärna de du kanske har i trädgården) tillsätt detta i stekpannan. smaka av med honung, salt och peppar.
- Låt puttra länge, gärna 1 h.
- Tillsätt oliverna och lite av spadet. blanda lätt och låt sjuda på svag värme i ca 30 minuter (ju längre ratatouillen får puttra ju bättre smaker).
- Ställ sedan in stekpannan i ugnen och garnera gärna med lite chevre och honung.
Notes
Passar till de flesta kötträtter!
3.2.1215