Att kunna slänga med ett mellanmål i väskan som inte blir dåligt under dagen kan vara lite lurigt.
Här tipsar vi om två goda mellanmål att ha med under dagen.
Raw carob bollar
INGREDIENSER
- 20 st urkärnade dadlar
- 4 dl glutenfritt havregryn
- 5 msk carobpulver
- 5 msk kallpressad kokosolja
- 6 msk kaffe
- En knivsudd salt
- ca. 1 dl sesamfrön
TILLAGNING
Kärna ur och lägg dadlarna i en bunke.
Tillsätt carobpulver, havregryn, kokosolja och sist kaffe – mixa väl med en stavmixer.
Rosta lätt saltade sesamfrön i en torr stekpanna. Låt dem svalna.
Under tiden som sesamfröna svalnar rullar du små bollar av smeten.
Rulla sedan bollarna i de rostade sesamfröna. Ställ i kylen en liten stund och servera sedan till fikat.
Bär och nötmix
Gör blandningen efter tycke och smak, välj med fördel ekologiska varor, med exempelvis följande ingredienser:
Karamelliserad ingefära – Saltåkvarn
Mandlar med skal
Torkade blåbär
Kokosskivor
Karamelliserad ingefära – Saltåkvarn
Mandlar med skal
Torkade blåbär
Kokosskivor
Goijibär
Tänk på att ingredienserna i dessa båda mellanmål är väldigt energirika och du behöver inte så stor portion. Portionens storlek är dock olika beroende på hur mycket du rör på dig.
Njut dagen!
/SandT
/SandT