Lammfärsbullar i tomatsås
4 portioner
Ingredients
- 500 g lammfärs
- 2 st vitlöksklyftor
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk timjan
- 1/2 tsk rosmarin
- 1 st ägg
- (1/2 fetaost gjord på getmjölk)
- 1 burk krossade tomater
- 1 st medelstor gul lök
Instructions
- Lägg lammfärsen i en bunke, blanda i ägg, pressa en vitlöksklyfta och rör ner kryddorna.
- Om du önskar ha fetaost i så smula den i färsen.
- Blanda, rulla och fräs tills lammfärsbullarna fått fin färg, lägg i en hackad vitlöksklyfta, hackad lök och lite mer olivolja i pannan där du har kvar lammfärsbullarna.
- Låt fräsa en liten stund tills löken mjuknat något och häll därefter i krossade tomater.
- Salta och peppra och låt sjuda i ca 10-15 minuter.
- Tomatsåsen blir godare om den får sjuda en stund.
- Servera med potatis, glutenfri pasta, ris, bönor eller riven kål.
3.1.03