Risnudelsallad, kokos och limeräkor
Serves: 4
Ingredients
- 200 g risnudlar eller sjögräsnudlar
- 300 g skalade räkor
- 1 ask strimlade sockerärtor
- 1 rödlök, strimlad
- 1/2 gurka, skiva och hyvla
- 200 g cocktailtomater, halvera
- 1 knippe rädisor, dela på mitten
- Dressing:
- 400 ml kokosmjölk
- 1 citrongräs
- 1 röd chili, strimla
- 2 tsk fisksås
- 1/2 tsk salt
- 1 lime, finrivet skal och saft
- Till servering:
- lime, koriander och ev lite finhackade cashewnötter
Instructions
- Blanda alla ingredienser utom lime i en kastrull. Låt koka i 10 min.
- Tillsätt därefter limesaften och ställ att svalna i kylen.
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner i kallt vatten.
- Blanda ihop räkor, sockerärtor och rödlök med dressingen.
- Lägg nudlar på ett stort fat och toppa med gurka, tomater, rädisor och räkblandningen.
- Servera med lime, mycket färsk koriander och hackade cashewnötter.
3.2.1275