Rispappersrullar
Serves: 4
Denna enkla rätt passar bra till buffé, lunch eller en lättare middag.
Ingredients
- 1 pkt rispapper
- 1 st ingefära
- 1 st rödlök
- 1 st röd chili
- 1 st fpk risnudlar
- 1 st kruka koriander
- 1 st mango
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st citron/lime
- 200 g nötfärs
- 2 msk glutenfri soya
- 2 msk teriyakisås
- 1 msk sesamolja
- 2 st vitlöksklyftor
Instructions
- Skala och hacka 2 st vitlöksklyftor, fräs i sesamoljan och tillsätt nötfärsen.
- Låt nötfärsen puttra i soya och teriyakisås
- Sätt på vatten till risnudlarna, koka risnudlarna och skölj av dem i kallt vatten.
- Hacka vitlök, chili, mango, rödlök, koriander och ingefära.
- Blanda ihop med risnudlarna och smaksätt med lite havssalt.
- Blötlägg rispappret i varmt vatten, ca 5 sekunder.
- Lägg det blötlagda rispappret på en torr yta och lägg sedan på den önskade fyllningen. Rulla ihop och lägg rullen på ett fat.
- Jag gjorde några rullar helt vegetariska, några med bara nötfärsen och några där jag mixade den vegetariska blandningen med nötfärsen.
- Dippa i glutenfri soya, terriyakisås eller risvinäger smaksatt med chili och sesamolja.
3.1.03