Rostade Färskpotatishalvor med Gubbröra
Cuisine: 250 grader
Serves: 10 st
Supergott som snittar till drinken eller ett bra tilltugg till buffén. Enkelt, festligt och väldigt gott!
Ingredients
- 30 st små färskpotatisar
- 4 st ägg
- 70 g ansjovis
- 2 msk finhackad rödlök
- 2 msk fint skuren gräslök
- 2 msk fint skuren dill
- 1 msk hemgjord majonäs (se recept)
Instructions
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta av de små potatisarna och dela dem i halvor.
- Häll lite olivolja i botten på en stor form, gärna av teflon, och lägg potatishalvorna med snittytan neråt.
- Rosta i ugnen ca 15-20 minuter tills de får lite färg.
- Koka äggen så att de blir hårdkokta.
- Hacka ägg, ansjovis, rödlök, gräslök och dill i små bitar.
- Blanda allt tillsammans med en matsked majonäs.
- Låt potatishalvorna svalna.
- Klicka på Gubbröran och dekorera gärna med dill eller gräslök.
- Dra några drag med pepparkvarnen.
3.1.03