Saffransbiscotti
Cuisine: 200 gr
Alla saffransälsares dröm! Enkelt recept som passar till glöggen, efter maten eller på gottebordet på julafton.
Ingredients
- 100 g smält smör
- 2 pkt saffran (0,5g)
- 2 ägg
- 1 1/2 dl kokossocker eller 1 dl rårörsocker
- 5 dl bovetemjöl alt rårismjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl grovhackad mandel
Instructions
- Smält smöret och rör i saffran.
- Knäck äggen i en bunke och tillsätt kokossocker, vispa och tillsätt sedan smör och saffransblandningen.
- (Rosta hackad mandel)
- Tillsätt bovetemjöl, bakpulver och grovhackad mandel, rör om till du får en slät och fin deg. Dela degen i tre lika delar och gör dem till tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen 10 minuter på 200 grader, ta ut plåten och skär längderna i lagom stora delar, sätt in plåten på 175 grader i 15 minuter, sätt av värmen och låt skorporna stå kvar till ugnen svalnat.
3.2.1275