Scones med sesamfrön
Cuisine: 250
Serves: 4-6
Ingredients
- 3 dl havremjölk
- 100 gram smör
- 5 dl bovetemjöl
- 2 dl potatismjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 msk sesamfrön
Instructions
- Blanda bovetemjöl, potatismjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Skär smöret i bitar och blanda ner i mjölet. Finfördela smöret med finertopparna till en grynig massa.
- Blanda ner havremjölken och rör ihop till en deg.
- Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Degen blir kletig, fukta handen när du plattar ut de runda kakorna.
- Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Strö över sesamfrön.
- Lägg på bakplåtspapper och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!
3.1.09