semlor
Cuisine: 230
Serves: 8-9 st
Detta recept är inspirerat från recept av Oscar Målevik.
Ingredients
- 1 dl rårörsocker
- 2 dl rismjöl
- 1/2 dl mandelmjöl
- 2 msk psylliumfröskal
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kardemumma
- 1 krm salt
- 50 g smör alt mjölkfritt smör
- 3 st ägg
- 3 dl soyghurt naturell
- 200 g mandelmassa
- 5 dl havrevisp eller soyavisp
- Sukrin florsocker till garnering
Instructions
- Sätt ugnen på 230 grader och ställ in en tom plåt längst ner i ugnen.
- Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret och tillsätt det i de torra ingredienserna, tillsätt även ägg och soyghurt, blanda väl.
- Fördela smeten i stora muffinsformar. När ugnen är varm, ställ in plåten med smeten och häll därefter lite kallt vatten på plåten, stäng luckan fort.
- Ta ut bullarna efter 15 – 20 minuter eller då de fått fin färg.
- Blanda mandelmassa med lite grädde så att det blir en krämig konsistens.
- Vispa grädden.
- Låt semlebullarna kallna helt, skär eller klipp lock och gröp ur bullarna något. Klicka i mandelmassa, spritsa grädde, sätt på locket och pudra med lite sukrin florsocker. Njut!
Notes
Bullarna går utmärkt att frysa!
3.2.1215