Sill med pepparrot och lök

Sill med pepparrot och lök

Serves: 8
Sill är en rik omega-3 källa och är en av sakerna på julbordet som du kan frossa med gott samvete. Det är enkelt att lägga in egen sill efter tycke och smak. Här har vi gjort en klassisk sill med pepparrot, morot och lök.
Ingredients
  • Ingredienser:
  • 2 burkar urvattnad inläggningssill (ca. 840g)
  • Färsk pepparrot, ca. 3 cm
  • 1 morot
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 nejlikor
  • 3 lagerblad
  • 1 gul lök
  • Lag:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl rårörsocker
  • 1 dl ättiksprit
Instructions
  1. Koka upp vatten, rårörsocker och ättika, låt svalna.
  2. Skölj sillen och skär den sedan i bitar. Skala och skär pepparrot i bitar. Skala moroten och skär i slantar. Skär den gula löken i bitar och varva allt i en burk och häll därefter över den kalla lagen över sillen. Sillen är klar att ätas nästa dag.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt