Skinklåda med brysselkål
Cuisine: 225 gr
Serves: 4 st
Ingredients
- 550 g brysselkål
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 150 g cocktailtomater
- 3 dl rökt skinka, skuren i bitar
- 2,5 dl havregrädde
- oregano
- salt och peppar
- 1,5 dl riven pecorinoost
Instructions
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj, ansa och koka brysselkålen knappt mjuk i lättsaltat vatten.
- Hacka lök och vitlök, bryn i olja tills de mjuknat och fått lite färg. Tillsätt skinka, tomater, havregrädde, brysselkål och krydda med oregano, salt och peppar.
- Låt koka upp och häll sedan allt i en ugnsform och strö över riven ost (går att hoppa över). Gratinera 10 minuter.
3.2.1215