Mitt i Sörmland ligger gården Sörbro. Här betar getterna fritt på stora ängar, man har även börjat odla grönsaker av olika slag och snart kan man även handla nyskördade grönsaker i den lilla boden med självbetjäning som är öppen 08.00 – 20.00 varje dag.
På gården tillverkar man färskostar, hårdostar och yoghurt gjorda på ekologisk getmjölk. Dessa produkter går även hitta i små delibutiker runtom i Sörmland och Stockholm. Så för er som kan spjälka och tål getmjölk så är detta goda ostar som tillverkas på ett genuint sätt, dessutom KRAV-märkta.
För de små är detta en mysig utflykt och ett tillfälle att se kossor, kalvar och getter på nära håll.
Än så länge har de bara getostar och yoghurt i självbetjäningsboden men förhoppningsvis kommer det lite regn så att skörden av grönsaker snart blir klar. Den torra sommaren har gjort det svårt för gårdens grönsaksodlingar.
Några produkter från Sörby gård.
Må så gott!
/Tessan
Ps. detta recept är ett av mina favoriter till grillen och då passar getost bra.