Små pepparkaksbiskvier
Cuisine: 150
Serves: 100 små
Ingredients
- 250 g smör (eller mjölkfritt smör)
- 200 g rårörsocker
- 1 msk honung
- 1 ägg
- 1 msk kanel
- 1 msk nejlikor
- 1 msk kardemumma
- 2 tsk bikarbonat
- ca 6½ dl bovetemjöl
Instructions
- Rör smör, socker och honung poröst.
- Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda ner kryddorna och bikarbonat. Blanda i större delen av mjölet.
- Arbeta degen smidig på bakbordet med resten av mjölet.
- Lägg degen i en påse och låt till fördel degen vila i kylen över natten.
- Dela degen i åtta delar, rulla sedan ut vardera degbit till långa längder och dela sedan i små bitar som du rullar och lägger tätt på plåt med bakplåtspapper.
- Sätt in i ugnen, 150 grader, i ca 12 minuter eller tills pepparnötterna fått fin färg.
Notes
Gör små kulor, det blir ca 100 st.
3.1.09