I går var jag tillsammans med mina döttrar på Smilla’s bokrelease av boken ”Smilla lagar glutenfritt”.
Vi blev alla imponerade av Smilla’s driv, utstrålning och inte minst de goda bakverken som hon bjöd oss på.
Smilla vet precis vad man inte får äta, men längtar efter när man är glutenintolerant. Med en egen mjölmix och massor av recept ger hon alla barn och ungdomar egen makt att stilla suget efter vanligtvis glutenstinna maträtter. Boken är uppdelad i avsnitten brunch, middagar, party, picknick och efterrätter. Här finns glutenfria recept på granola, frasiga våfflor, fattiga riddare, chocken nuggets, egen pizza, fish and chips och mycket mer. Dessutom tipsar Smilla om hur man överlever skollunchen vilket vi på SandT tycker är toppen!
Smilla själv säger:
”-Jag gör aldrig något halvhjärtat och när jag väl gav mig in i matlagningens värld gjorde jag det ordentligt. Efter timmar av matnördande och experimenterande i köket hade jag till slut en bunt riktigt bra, glutenfria recept”.
Smilla lagar glutenfritt är hennes andra bok och hon har inte ens hunnit fylla 18 år ännu. Vi på SandT ser verkligen fram mot att följa Smilla i framtiden och är så glada över alla nyheter kring glutenfri och mjölkfri kost.
Önskar dig en fin dag!
/SandTessan