God morgon!
Vi har en kombinerad semester- och jobbvecka denna vecka, det känns lyxigt att kunna sova länge, kunna stå vid spisen flera timmar innan vi skall äta och att själv välja när man gör vad.
Samtidigt som jag reflekterar över den lyxen så längtar jag lite efter vardagsrutiner och blir också lite stressad över tanken på hur vi skall ändra tider och rutiner redan till nästa vecka, att hinna med matlagning och alla andra saker som skall göras i vardagens ekorrhjul. Därför vill jag tipsa om några bra knep för att inte trilla in i ”makaroner och köttbullehjulet”.
1. Planera matlagningen och prenumerera på vår veckomeny där du även får en ”att handla lista”
2. Undvik processad mat
3. Ha alltid en bas för mellanmål hemma såsom exempelvis nötter, makrill, ägg, havregryn, frukt och grönsaker.
4. Hitta några recept på nyttig snabbmat, exempelvis spenat med ägg, tonfisk, havregrynsgröt som toppas med hampafrön och kakaonibs.
5. Minska på intaget av socker och när du behöver/vill använda socker så välj istället honung, stevia eller någon annat naturligt sötningsmedel.
6. Laga alltid lite extra mat så att det räcker till en matlåda dagen efter, det blir oftast både nyttigare och billigare än att äta ute.
7. Välj med omsorg de tillfällen du unnar dig något onyttigt och när du väl gör det (om du gör det) så se till att bli glad och må bra av det.
8. Ta cykeln till mataffären, det ger gratis motion och sparar pengar.
9. Unna dig mer ekologiskt. Jag prioriterar alltid bananer, ägg och kött.
10. Nu är det snart höst, glöm inte bort att mysa mycket och ge lite extra kärlek och värme till din omgivning och dig själv ♥
Smidigt att förbereda och ha i kylen eller frysen:
WRAP
Grundrecept: 4 portioner
4 ägg – Vispa ihop dem lätt och tillsätt övriga ingredienser.
1/2 dl bovetemjöl
1 msk blå vallmofrön
Lite salt
3 krm timjan (eller valfria örter)
1/2 dl havremjölk
Vispa ihop allt till en jämn smet.
Använd en lite mindre stekpanna och börja med ca 1/2 dl smet. Stek i kokosfett eller kakaosmör.
Stek wrapen på medelvärme ca. 2 minuter på vardera sida.
Använd valfri fyllning, på bilden ovan har vi valt att lägga i sallad, tomat, lite hemgjord majonäs och köttfärssås som blev över från gårdagen. På bilden här under har vi lufttorkad skinka, avocado, basilika, lite potatis, tomat och sallad.
Wrap är också perfekt att ta med på picknick eller i lunchlådan. Gör med fördel en stor sats och frys in de som blir över.
På shop.sandt.nu har vi de flesta av ingredienserna till wrapsen.
Om du saknar något på shopen eller vill att vi kompletterar vårt sortiment med något så blir vi varma i hjärtat av att få veta det, maila oss då gärna på info@sandt.nu
Hoppas du får en fin dag på stranden eller på jobbet!
/SandT