Sockerbullar med kardemumma
Cuisine: 230
Serves: ca 12
Dessa bullar är svårdöpta då de är ett mellanting mellan en slät bulle och en muffins. Smeten är rinnande och gör att bullen blir fluffig och saftig.
Ingredients
- 50 g smör eller mjölkfritt smör
- 3 st ägg
- 3 dl havredryck eller mandelmjölk
- 1 dl ekologiskt strösocker
- 2 dl bovetemjöl
- 1/2 dl mandelmjöl
- 2 msk krossat linfrö
- 2 tsk bakpulver
- 2-3 tsk kardemumma
- En nypa salt
Instructions
- Sätt ugnen på 230 grader, sätt in en tom plåt längst ner i ugnen.
- Blanda alla torra ingredienser, tillsätt sedan det smälta smöret, äggen och havredryck och rör till en jämn smet. Häll gärna upp smeten i en liten kanna, det är enklare att fylla muffinsformarna än från bunken.
- Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften och sätt in dem i ugnen, innan du stänker luckan häller du på 2 msk iskallt vatten på den tomma plåten och stänger luckan snabbt.
- Låt stå i ugnen i ca. 15 – 20 minuter (mindre formar ca. 10 minuter)
- Ta ut formarna och låt dem svalna lite, pensla sedan med smör (eller mjölkfritt smör) och doppa bullarna i socker.
3.2.1215